Pět důvodů, proč jíst vajíčka

Pět důvodů, proč jíst vajíčka

Jíst vajíčka nebo nejíst? Jelikož se dnes kolem zdravého stravování točí svět, vyskytují se také názory, že vajíčka jsou špatné a že vajíčka lidskému organismu nikdy nic nedají. Jenže není to pravda. Vajíčka jsou už od pradávna skvělým zdrojem bílkovin neboli proteinů, což ocení každý, kdo pravidelně cvičí nebo sportuje. Hlavním zdrojem bílkovin je bílek. Navíc vajíčka obsahují také hojné množství aminokyselin, které jsou pro lidské tělo nezbytné. Samozřejmě vajíčka mají i další přidanou hodnotu, jsou třeba dobře stravitelné. To je však jen hrstka důvodů, proč by se vajíčka měla konzumovat v pravidelných intervalech.  

Pokud o vajíčkách stále pochybujete, máme pro vás několik důvodů, proč vajíčka konzumovat. Dejte jim šanci a uvidíte, že vám za to tělo poděkuje.  

Pět důvodů, proč jíst vajíčka 

  1. Vajíčka jsou zdrojem vápníku, což je jeden z nejvýznamnějších minerálů v lidském těle tvořící kosti i zuby. Navíc je nezbytný pro kondici i pro pevné zdraví člověka. Ve vajíčku se ho nachází až padesát miligramů, což je poměrně hodně.  
  2. Vajíčka neohrožují lidské srdíčko. Naopak mu prospívají. Ve vejcích jsou obsažené takzvané peptidy, které pomáhají snížit vysoký tlak a také ovlivňují hladinu takzvaného špatného cholesterolu.  
  3. Vajíčka ocení hlavně ti, kteří se snaží zhubnout. Pomáhají totiž při redukci váhy. Vajíčka jsou vysoce hodnotná, jsou to potraviny, které obsahují již zmiňované bílkoviny.  
  4. Vajíčka ocení hlavně ženy, jelikož právě vajíčka zlepšují kvalitu vlasů, také nehtů a mimo jiné i pokožky. Je v nich obsažená látka, která podporuje kondici vlasů a díky obsaženému vitaminu B je po vajíčkách pokožka ve skvělé formě.  
  5. Vajíčka mimo jiné i chrání zrak. Obsahují totiž antioxidanty, které zrak chrání. Dokážou mimo jiné i snížit riziko vzniku šedého zákalu.  

Další příspěvky