Co jíst, abychom ulevili trávení?

Co jíst, abychom ulevili trávení?

Naše trávení, žaludek a obecně celý trávicí systém dostává dnes a denně zabrat. Mnozí z nás se nedívají na to, co jedí, co pravidelně konzumují, zkrátka konzumují jednu věc za druhou a neptají se našeho trávení, jak s tím souhlasí nebo jak se vlastně má. Pokud však dlouhodobě cítíte, že váš žaludek dostává pořádně zabrat, měli byste mu trochu ulehčit a ulevit. Do jídelníčku byste alespoň na pár dní měli zařadit potraviny, které v sobě obsahují probiotika, což jsou bakterie, které jsou tělu prospěšné.  

Banány 

Odborníci doporučují jíst především banány, které jsou na probiotika opravdu bohaté. Kromě toho jsou banány prospěšné i na celou řadu jiných věcí, například obsahují i vitaminy a mnoho minerálů. Jsou ideální stravou pro tlusté střevo, které touto potravinou není nijak zatíženo. Banány kromě jiného dokáže pomoct při chronických zánětech.  

Cibule 

O cibuli se nejen tvrdí, že je přírodním antibiotikem, ale kromě jiného je to také zelenina plná probiotik, které žaludku a obecně celému trávení krapet uleví. Obsahují rozpustnou vlákninu, která prospívá střevům.  

Topinambur 

Pokud chcete svůj jídelníček zpestřit zajímavou potravinou, měli byste si připravit nevšední bramboru zvanou topinambur. Jinými slovy se této zelenině říká také jeruzalémský artyčok, který má zajímavou – možná až masovou – chuť. Kromě probiotik obsahuje také mnoho železa, draslíku, fosforu a celou řadu vitaminů, bez kterých tělo nedokáže fungovat.  

Jablka 

Nemusíte svůj jídelníček zpestřovat o nic zvláštního, stačí, když si dopřejte třeba obyčejné jablíčko. Kromě toho, že se v jablku nachází zmiňovaná probiotika podporující trávení, které ho nijak nezatěžují, dokážou jablka skvělá pro regulaci nárůstu hladiny glukózy po jídle nebo udržují normální hladinu cholesterolu v krvi.  

Další příspěvky