Teplým dnům už dávno odzvonilo, což znamená, že je načase se připravit na ty zimní, mnohem chladnější dny. Ty jsou bohužel doprovázeny i celou řadou bacilů a virů a jen s dobrou imunitou se těmto bacilům jen tak nepoddáme. Zlepšovat svou imunitu můžete různě – například pomocí otužování, sportování nebo taky pomocí jedení ovoce a zeleniny, které nám dodají vitaminy. Na posílení imunity (a nejen na to) je skvělé například tropické ovoce kaki. Znáte ho či jste se s ním ještě nesetkali?
Malé děti si toto ovoce často pletou se žlutým rajčátkem nebo taky s nektarinkou trochu jiné barvy. Jedná se o kulaté ovoce oranžové barvy, které mnoho lidí ještě doposud neochutnalo, což je škoda, protože se jedná o skutečně dobrou věc.
Kaki je plod, který je velký zhruba šest až devět centimetrů. Lidé ho znají díky tomu, že má v obě obrovské množství energie a jiných tělu prospěšných látek. Posiluje naši imunitu a prosperuje zdraví mnohem víc, než kterékoliv jiné ovoce. Jen to chce vyzkoušet.
Na co je kaki dobré?
Kaki kromě toho, že posiluje naši imunitu, má v sobě i velké množství vitaminu A, spoustu vlákniny, fosforu a hořčíku. Podporuje metabolismus a mimo jiné pomáhá i při stresu nebo při nervozitě. Taky zmírňuje únavu, která se během zimy vyskytuje skutečně u každého z nás. Pokud máte problémy se svaly, tak i těmto potížím kaki uleví. Mimo jiné má i příznivý účinek při srdečních problémem.
Kaki je proslulé i tím, že zpevňuje kosti, což ocení hlavně sportovci. Toto tropické ovoce dokonale doplňuje každou dietu a je skvělé při boji proti skleróze.
Jak ho jíst?
Kaki se nebojte konzumovat jak čerstvé, tak i zavařené. Je skvělé v obou případech, v obou formách. Příznivé účinky nevymizí, ať už budete pojídat kaki v jakékoliv podobě. V čerstvé podobě si kaki nakrájejte třeba na plátky nebo si z něj připravte kompot.