Jakým potravinám se vyhnout při zdravém stravování?

škodlivé potraviny

V současné době se většina lidí žene za krásným tělem. Tedy hlavně se za ním hnali před letním obdobím, protože chtěli na koupalištích dělat dojem. Za štíhlou linií si usilovně šly hlavně ženy, které se rozhodly, že už konečně skoncují s pneumatikou na břiše. Rozhodly se tedy cvičit a pravidelně a poctivě dodržovat pitný režim, ale mimo to však musely bát na zdravé stravování, které tvoří osmdesát procent úspěchu.

Zdravé stravování není ani zdaleka jenom o tom, že jíme kvalitně, vyváženě a pravidelně, ale je hlavně o tom slovu „zdravě“. Mnoho lidí si myslí, že pokud budou jíst pravidelně a vyváženě, můžou si sem tam zobnout takových potravin, které se musí rozhodně z jídelníčku vyhodit. Jaká jídla se mezi taková řadí?

Čemu se tedy během zdravého životního stylu vyhnout?

Rozhodně byste se měli vyhnout klasických čipsům, tedy brambůrkům. To je to nejhorší, co do svého těla můžete narvat. Je to nejen mastné, ale také je to opravdu nezdravé. V těle se brambůrky drží velice dlouho. Jen stěží je vycvičíte při jednodenním cvičení. Stejně tak to funguje třeba i u jiných smažených věcí, mezi něž se řadí hlavně oblíbené smažené řízky nebo jiné další smaženiny, které by se však naprosto měly vyhodit z našeho jídelníčku.

Při zdravém stravování se však vyhýbejte i alkoholu – tedy tomu tvrdému. Nezapomínejte na to, že v mnoha druzích tvrdého alkoholu je tolik cukru, že je to až nadmíru nezdravé. Kam se hrabou klasické cukrovinky a sladkosti! Tvrdý alkohol je mnohem větší zlo. Ovšem je nutné podotknout, že víno mezi tvrdý alkohol nepatří, tudíž je nutné poznamenat, že víno neškodí – tedy v malém množství. Pokud si denně dáte maximálně dvě deci červeného vína, podpoříte jenom tvorbu červených krvinek v těle.

Čemu se dál vyhnout?

Během přípravy jídel je nutné se vyhnout i několika dalším potravinám. V odpoledních hodinách se vyhýbejte ovoci, které je sice zdravé, ale jenom dopoledne. Během odpoledne už byste nestihli spálit cukry, které jsou v ovoci obsaženy.

Jídlo však nevařte ani z mastných jídel. Vyhněte se klobásám, párkům, ale také slaninám nebo jiným podobným druhům potravin. Pečená kachna nebo husa – to už je hotové tabu! Stejně jako například sladké těstoviny nebo klasické verze palačinek.

Další příspěvky