Proč jíst každý den jablko?

Proč jíst každý den jablko?

Jablíčko drtivá většina z nás naprosto miluje. Jiným však nechutná tak moc, jak by mělo, proto se tomuto ovoci vyhýbají. Jablko jako takové by se však konzumovat mělo dnes a denně, a to hned z několika důvodů. Už od pradávna se říká, že jedno jablíčko denně je mnohem lepší než sto doktorů. Je to vynikající zdravé ovoce, které nestojí majlant, navíc mnohým lidem roste přímo na zahradě. Pokud nevidíte důvod v tom, proč konzumovat jablko, přinášíme vám důvodů hned několik.  

Důvody, proč jíst denně jablko 

  • Jablka v sobě ukrývají obrovské množství minerálů. Jablka jako taková v sobě ukrývají více jak třicet minerálních látek, mezi něž patří například vápník, fosfor, také železo nebo hořčík. Mnohé minerály jsou potřebné třeba pro stavbu kostí.
  • V jablcích se také v hojném množství vyskytuje takzvaný pektin. V žádném jiném plodu nenajdeme tolik pektinu jako právě v jablcích. Pektin je rozpustnou vlákninou, která brání rozvoji škodlivých organismů, také podporuje střevní peristaltiku a mimo to i vylučuje toxiny z těla. Dokáže dokonce předcházet vzniku rakoviny.
  • To, že se v jablcích vyskytuje velké množství vitaminů, to nemusíme lidem dlouho říkat. V jablcích se vyskytují vitaminy A, vitaminy skupiny B, také vitamin C a vitamin E.
  • Pokud vám dělá problém dodržovat pitný režim, měli byste do svého jídelníčku zařadit zejména jablka, v nichž se ukrývá více jak 85% vody.
  • Jablka rovná se antioxidanty. Málokdo ví, že se v jablcích nachází mnoho pozitivně působících antioxidantů, jež jsou zcela bez cholesterolu a obsahují jen málo tuku.
  • Jablka jsou také plné vlákniny, která je obecně známá tím, že zlepšuje činnost střev, také pomáhá snižovat špatný cholesterol v těle a mimo jiné skvěle odvodňuje organismus. Nejvíce vlákniny najdeme ve slupce, proto jablka neloupejte, jen si ho tedy pořádně omyjte.

Další příspěvky