Svůj jídelníček by si každý člověk měl naplnit hlavně vitaminy v podobě ovoce. Drtivá většina lidí však do svého jídelníčku více zakomponuje spíše exotické ovoce, o kterém se dozvěděla, že je trochu zdravější než pravé české ovoce. Jenže to je lež – exotické ovoce není o nic zdravější než české ovoce, které si můžeme vypěstovat i na zahradě. Například taková jablíčka – nad jablíčka opravdu není! A co třeba hrušky?
Hrušky jsou bohužel ovoce, které se přehlíží. Pokud člověk doslova nemiluje hrušky, pak hrušky bere v obchodech obloukem. Je to však škoda, hrušky v sobě ukrývají nejen velké množství vitaminu C, ale také vlákninu, kterou jsou doslova nadupané. Hrušky navíc obsahují i další tělu prospěšné látky, které zamezují nadýmání nebo odbourávají jiné střevní a žaludeční potíže.
Jak jsme mínili, hrušky je možné si vypěstovat i doma, případně si je můžeme natrhat u sousedů. Hrušky jako takové obsahují v hojné míře to, co lidské tělo potřebuje. Shrňme si navíc všechno, co hrušky umí.
Proč konzumovat hrušky
- Hrušky dokážou zpevnit cévy a také dokážou pomoct při poruchách srdeční činnosti.
- Hrušky jsou skvěle stravitelným ovocem, které navíc prospívá lidskému trávení.
- Hrušky jsou skvělé při dietách, jelikož obsahují opravdu velké množství vody a velké množství vlákniny. Navíc uspokojují chuť na sladké.
- Hrušky zabraňují vzniku zácpy a zároveň prospívají střevní činnosti.
- Hrušky, zejména šťáva z nich, mají močopudné vlastnosti, také mají žlučopudné účinky.
- Hrušky obsahují takzvanou kyselinu listovou, která je nepostradatelná při tvorbě krvetvorby také při růstu.
- Hrušky oplývají také schopností neutralizovat a následně vylučovat z těla těžké kovy a jedovaté látky, které se většinou v těle hodně dlouho drží.
- Hrušky dokážou ulevit od zánětlivých potíží močových cest nebo ledvin, stačí si z nich jen připravit odvar.