Co se stane, když přestanete jíst pečivo?

Co se stane, když přestanete jíst pečivo?

Ze všech stran pravděpodobně slýcháte, jak je pečivo špatné, jak by se nemělo jíst, jak se po něm přibírá. Ono na tom něco bude. Nebezpečné je hlavně takové pečivo, které je vyrobené z klasické bílé mouky. Pokud bez pečiva nemůžete fungovat, doporučujeme vám přejít na celozrnné pečivo nebo takové pečivo, které je upečené z jiné než z bílé mouky. Pokud však pečivo k životu nepotřebujete, eliminujte ho ze svého jídelníčku. Budete se divit tomu, co poté nastane.  

Pečivo jsou skryté sacharidy a prázdné kalorie. Tak pečivu přezdívají odborníci. Pokud můžete pečivo eliminovat, udělejte to. Už nyní vám prozradíme, co se případně stane.  

Zhubnete 

Pokud se rozhodnete ze svého jídelníčku vyhodit pečivo, stane se nevídaná věc – začnete rychle hubnout. Je to logické. Když přestanete jíst pečivo, snížíte tím příjem sacharidů, tudíž začnete hubnout.  

Nebude vám nejlíp 

Začátky bývají těžké u všeho, i u eliminace pečiva jsou začátky těžké. Pokud nebudete jíst sacharidy v podobě pečiva, tělo si o ně bude říkat. Bude mít doslova absťák, vy se budete cítit mizerně. Bude vám připadat, jako byste měli chřipku. Je to však pomíjivý pocit, proto to vydržte. Jak jsme zmínili, je to jakási forma absťáku, který prožívá tělo, když mu odepřete pečivo.  

Nebudete mít chutě na sladké 

Věděli jste, že když budete eliminovat pečivo, nebudete mít najednou chuť na sladké? Pečivo, které je plné takzvaných rafinovaných sacharidů, jen zvyšuje hladinu cukru v krvi a vy tak máte stále chuť na sladké. Pokud budete pečivo omezovat, chuť na sladké zmizí.  

Můžete být náladoví 

Z počátku, kdy bude tělo prodělávat zmiňovaný absťák, možná budete krapet náladoví. To je způsobené tím, že v pečivu se nachází rafinované i celozrnné sacharidy, které zvyšují hladinu mozkového neurotransmiteru. Jedná se o hormon serotonin, kterému se také přezdívá hormon štěstí.  

Další příspěvky