Pomeranč jako prevence proti rakovině. Jak ještě pomáhá?

Pomeranč jako prevence proti rakovině

Chcete se cítit zdravější a šťastnější? Měli byste začít konzumovat více ovoce, jelikož ovoce je právě to, co dělá zdravého člověka zdravým člověkem. Zatímco donedávna jsme v obchodech mohli zakoupit zejména maliny nebo jahody, nyní můžeme v obchodech zakoupit převážně citrusy. S příchodem chladnějšího počasí do obchodů přišly paradoxně tropické druhy, jako je ananas, pomelo nebo také pomeranče.

Právě pomeranče jsou v současné době velice oblíbené a jsou opravdu vynikající, i když ještě nejsou Vánoce. V případě, že na svůj každodenní jídelníček pomeranče zařadíte, můžete se radovat z pevného zdraví. Pomeranč totiž je jedním z druhů ovoce, které nejen lahodně chutná, ale také velmi prospívá lidskému zdraví.

Než však přejdeme k tomu, jak pomeranče prospívají lidskému zdraví, měli bychom si zmínit jednu zajímavou tradici, která se koná v Číně. Zde platí, že pokud dáte někomu pomeranče na Nový rok, přejete mu tím štěstí, pevné zdraví a také prosperitu v dalších následujících dvanácti měsících.

Jak nám pomeranč prospívá?

Pomeranč je opravdu chutné ovoce, ale je také velice zdravý. Starší jedinci určitě ocení, že pomeranč zpomaluje stárnutí buněk. Obsahuje mimo jiné obrovské množství vitaminů a minerálů, jako je draslík, vápník, měď, také kyselina listová nebo vitamin C a B2.

Pokud zkonzumujete pomeranč v opravdu čerstvém stavu (maximálně do čtyřiadvaceti hodin po utržení), snížíte výrazně riziko vzniku rakoviny trávicích ústrojů nebo horních cest dýchacích.

I citrusy mohou být nebezpečné

I kdybychom pomeranče vychválili až do nebes, pořád platí, že i citrusy mohou být zrádné a nebezpečné. Konzumovat by je měly děti starší dvou let, s konzumací by se o rozhodně nemělo přehánět. Do dvou let se doporučuje konzumovat jen a pouze tuzemské ovoce, výjimkou může být banán.

Další příspěvky