V současnosti se poměrně do kurzu dostává zdravé stravování. Lidé si moc dobře uvědomují, že nyní žijeme v době obezity a nezdravých potravin. Když máme na výběr, jestli si něco uvaříme nebo jestli si raději zajdeme do nejbližšího fastfoodu, volíme fastfood, což je samozřejmě špatně. Měli bychom si raději uvařit, protože právě touha po rychlosti nás pomalu žene do záhuby – a hlavně do světa obezity.
Je tedy vážně dobře, že se do kurzu dostává zdravé stravování, které zamítá chození do fastfoodů. Samozřejmě to plně nezakazuje, ale na druhou stranu ho ani nepovoluje. Mezi další takové nezdravé potraviny se řadí rozhodně nejrůznější sladkosti nebo smažená jídla. Nesmíme však zapomínat ani na alkohol, který našemu zdraví vážně škodí – tedy škodí nám vůbec?
Jak je to tedy s alkoholem?
V otázce alkoholu vzniká řada spekulací. Lidé se dohadují už dlouho o tom, jestli je zdravé nebo není zdravé si dát nějakou tu štamprli jakéhokoliv alkoholu. Při zodpovězení této otázky si musíte rozdělit alkohol na dvě skupiny, a sice na tvrdý alkohol a víno. A pak už máme odpověď jasnou.
Tvrdý alkohol je hotové tabu. Největším zlem je rozhodně rum, protože v sobě obsahuje mnoho cukru, který je pro naše tělo v takové míře škodlivý. Milovníci rumu si ani neuvědomují, kolik moc cukru je v takovém alkoholu.
A jak je to tedy s vínem?
Víno je opět předmětem řady spekulací, ale většinou se všichni shodnou na tom, že deci vína každý den nikoho nezabije. Naopak ho docela posílí. Doporučuje se deci červeného vína, které nám denně opravdu svědčí, a to konkrétně tak, že podporuje tvorbu červených krvinek. Navíc se dokonce v mnoha diskuzích dočtete i o tom, že víno dokonce pomáhá tělu zhubnout, ale to je ovšem jenom další předmět mnoha spekulací.
U vína se však vyhněte sladkým – volte raději suchá nebo polosuchá vína, která neškodí. Vyhněte se ale těm bublinkovým podobám! Bublinky jsou škodlivé nejen u klasických vod a sladkých nápojů, ale také u vín a šampaňských.