Čtyři zdravá jídla, která nás však mohou zabít

Čtyři zdravá jídla, která nás však mohou zabít

Zdravé stravování, to je dnes velmi probírané a rozebírané téma. V současné době lidé chtějí jíst neustále zdravě, jelikož se chtějí cítit dobře, chtějí se dožít delšího věku nebo chtějí zhubnout. V případě, že také jíte zdravě, měli byste vědět, že ne všechny zdravé potraviny jsou tak zdravé, jak o nich povídá. Mnohé na první pohled zdravé potraviny mohou člověka i zabít. Věděli jste to? Pokud ne, přinášíme konkrétně čtyři zdravé potraviny, které mohou člověka opravdu přinést až do rakve.  

Ryba fubu 

O rybách se říká, že to jsou nejzdravější potraviny ze všech. Podle odborníků obsahují tělu prospěšné látky, které se jen tak v nějakých potravinách nenachází. Pravdou ale je, že ne všechny ryby jsou zdravé. Vypíchněme třeba rybu fubu, což je legendární japonská lahůdka, která je obrovským lákadlem nejen pro turisty Japonska. I když na talíři nevypadá nijak nebezpečně, její svaly, játra a také vaječníky s kůží jsou plné nebezpečného jedu. Jedná se o rybu tisíckrát nebezpečnější, než je například kyanid.  

Kešu oříšky 

O oříšcích se taky říká, že jsou to nejlepší, co můžeme konzumovat (pokud to tedy s konzumací nepřeženeme). O kešu oříšcích se však taky ví, že obsahují látku, která se najde například v břečťanu. Bohužel tato látka je jedovatá. Pozitivní však je, že v kešu oříšcích, v jaké se k nám dostanou z obchodů, není takové množství jedovatých látek, aby nás dokázalo zabít.  

Hořké mandle 

Zůstaňme ještě chvilku u oříšků, zaměřme se však nyní na madle. Mandle jsou také velmi oblíbeným druhem oříšků, konzumujeme je s velkou radostí. Bohužel každá hořká mandle obsahuje až devět miligramů kyanidu, což je smrtelný jed do té doby, dokud neprojde tepelnou úpravou.  

Rajčata 

Věděli jste, že životu nebezpečná jsou i rajčata? Musí být však v nedozrálé podobě. Pokud zralá jsou, nemusíte mít obavy. 

Další příspěvky